GO FISHING, hogy a halak is megismerjenek !!!

Kérdése van? Írjon nekünk : rendeles@akemzi.hu

Hirek

Desedai nyári kaland

2024.07.19 21:37
Desedai nyári kaland

Tavasszal mikor szembe jött velem a Feeder Race desedai verseny kiírása nem gondolkoztam sokat és gyorsan neveztem. Szeretek a Desedán horgászni. Itt jellemzően nem szükséges a szúnyog peca és a fogható keszegek mérete is inkább a 30 deka fölött van.

 

Két napos edzést terveztünk a Betás fiúkkal amihez csatlakozott még Geröly Tibor barárunk is, így a felkészülésnek 5-en vágtunk neki. Csütörtökön késve érkeztünk és inkább a felszerelések összeállítása volt a fő szempont. Végén sikerült 2 órát is horgászni, ami alatt közel 30 darab nagytestű keszeg került megfogásra nálam 39 fokban!  Gondoltam elsőre nem is rossz ????

Este a szálláson megbeszéltük a tapasztalatokat. Én maradtam a TRABUCCO BREME etetőknél minimális földel. Távolságon nem változtattam és maradtam a 38 méter körüli. Halfogás gyorsan indult és tartottam a tempót a fiúkkal. Félidőben kezdtem lemaradni és ekkor elkezdtem az élőanyag felhasználást variálni, hátha lesz reakció. Volt, így újabb sikeres edzés napot tudhattam le. Versenyen amúgy nem volt kötelező edzés, ami utólag belátva nem volt szerencsés, mert nagyon egyenletlen lett a pálya.

Este a szokásos forgatókönyv. Élőanyag kezelése, beszélgetés és vacsora.

Szombati napon reggel felébredve úgy döntöttem, hogy távot váltok és kicsit nagyobb alapot rakok be, mint az edzés napon. Sorsolás alapján az utolsó szektor belső felére kerültem egy olyan szakaszra, ahol nem volt edzés napokon senki. Alapozás után lassan elkezdték fogni a szektorban a halakat. Jobb oldali szomszédom szépen szedte a desedai dévéreket, nekem még kapásom sem volt. Aztán egyre kevesebben voltunk, akiknek nem volt hala. Mi lehet a baj? Távolság? Nagy alap? 2,5 óra után bementem az eredeti távolságomra, ami a fent említett 38 méter volt. 3. dobás után kapás, de elrontom. Vissza dobok és újra kapás megvan az első hal. Innentől verseny végéig 20 darab halat sikerült fognom, miközben a szomszédomnak meglassult, így pár dekára sikerült megközelítenem. Szektor 3.lett a vége , mert Kocsis Laci beindult és főlényesen nyerte a szektorunkat.

Este a szokásos program…. Vasárnapi sorsolás a pálya mértani közepére, ami megint nem mondható jó sorsolásnak.  38 méter választottam egy kisebb alappal kezdésenk. Gyorsan megjött az első hal, ami egy kárász volt. Tőlem ismét jobbra osztrák versenyző sorba fogta a halakat, igaz mellette lyuk volt a pályán. Nehéz pár óra jött jó párunknak. Szinte „ütemecskére” csak szektorból ketten fogtak halakat. Maradtam a távon hátha csak egyszer beindul, de csak nem akart pedig sok mindent megpróbáltam.

Balra Szabó Bencének szépen beindulni látszott a keszegek fogása, amit megkoronázott egy 5 kilós ponty ami kb 30 perc alatt adta meg magát. Így abban bíztam, hogy a szektor négy talán meglesz 2-3 termetesebb dévér elejtése mellett. Mérlegeléskor után kiderült, hogy nem lett meg a szektor 4 hanem csak a 8. helyet sikerült elcsípnem.

Összetettben a 16. hely lett meg. Kicsit sem vagyok csalódott, mert a jó társaságban szép halakra horgászva és sok új információval gazdagodva tértünk haza Renivel.

Verseny alatt szúnyogot nem tűztem (ez baj is volt) és aprószúnyogból nem használtam el egy decit. Végig gilisztán volt a hangsúly, amit hol apróra hol darabosra vágtam. 

Ráadásul felavathattam az új KOMPASS XR széria 3,6 75 grammos botjait is, ami nem rég érkezett meg hazánkba, de erről majd később ????    

Ezúton is Gratulálok a díjazott versenyzőknek !