GO FISHING, hogy a halak is megismerjenek !!!

Kérdése van? Írjon nekünk : rendeles@akemzi.hu

Hirek

Amikor a szín visz mindent

2024.07.17 20:50
Amikor a szín visz mindent

2024.06.16-án ellátogattam a Törökbálinti Horgászparkba, ahol a Feeder Adventures szervezésében került megrendezésre egy kiemelt díjazású verseny.

Amikor a szín mindent visz

 

Mivel ezen a tavon eddig csak egyetlen versenyen vettem részt, ezért nem mondhatnám, hogy sikerült „megfejtenem” a tavat, de az előző verseny sikerén felbuzdulva (Szektor 1. Összetett 4.) magabiztosan vágtam neki a horgászatnak.

A versenyszervező a dobástávolságot 100 méterre maximalizálta, így botjaimat ennek megfelelően 93 és 96 méter távolságra húztam ki. Ezek a távolságok a Trabucco Proxima XP Power Feeder 420 botokkal és a hozzá leginkább passzoló Trabucco Virtus XF Distance orsókkal ez a akár ülve is kényelmesen meghorgászható.

Sorsoláskor a 21-es helyet sikerült húznom, mely a versenyoldal középső részén helyezkedik el. Nem számít kiemelt helynek, de úgy gondoltam, hogy az átgondolt stratégiával erről a helyről is sikerül majd eredményt elérnem.

Az eddigi tapasztalatok és a begyűjtött információk alapján – hogy elkerüljem a fehérhalakat - etetőanyagot egyáltalán nem használtam , mindössze csak 2 és 4 mm-es Aqua pelletet kevertem be, melyet a Fjuka 2in1 3 mm-es pelleteivel turbóztam fel.

Csalinak az eddig tökéletesen működő Fjuka Wafters pelleteket használtam barna színben, 8mm-es méretben. Barna (natur) színű csalik használatával az etetésen óvatosan táplálkozó rutinos halakat könnyebb becsapni.

A verseny első két órája valami hihetetlenül alakult, hiszen kb. 40 kiló halat mérlegeltem.

Ezt követően viszont valami megváltozott. A barna színű csalijaim elfogytak és hiába próbálkoztam más színekkel, a kapások hihetetlenül meglassultak. Ilyenkor szoktam a Sensate™ Fish Accelerant Original használni nagyobb mennyiségben.  Azért a verseny második felében így sikerült pár szép halat becsapni.   

A belassulás ellenére eredményesen zártam a versenyt, hiszen egy viszonylag erősnek mondható szektorban közel 70 kg fogott súllyal sikerült a 2. helyen végeznem.

Versenyből sokat tanultam amit majd a következő versenyeim során fogok tudni kamatoztatni. Nektek pedig segíteni a FJUKA család termékeiben és használatukban már saját tapasztalataim alapján.